Девизните резeрви на крајот на јануари 4,33 милијарди евра

Девизните резерви на крајот на јануари годинава изнесувале 4.337,3 милиони евра, соопшти Народна банка.

 

Најголем дел од девизните резерви се пласирани во хартии од вредност (56,4 проценти), по што следуваат валутите и депозитите (33,9 проценти) и монетарното злато (9,6 проценти). 


Статијата е прочитана 157 пати.

Сподели:


КБ Прво пензиско