Утре се отвора првиот Фестивал на книгата „Скопје чита“

Првиот Фестивал на книгата ќе биде отворен утре пред СЦ „Борис Трајковски“ (кај картингот) и ќе трае до 12 септември.

„Скопје чита!“ е мотото на фестивалот на кој ќе се претстават 30-ина издавачки куќи со изданија од домашни и странски автори, стручна литература, научна и белетристичка литература, книги за млади и за деца.