Манифестацијата „Избор на најуспешни жени менаџери 2021“ низ фотографии

Оваа година Агенцијата „Марили“ по повод 25 години јубилеј награди 25 жени менаџери кои досега биле дел од овој проект, а кои континуирано успешно менаџираат повеќе од една декада и добро се справуваат со ковид-кризата.

Манифестацијата имаше и додадена вредност – наградени беа плус четири жени, високи професионалци докажани во својата област на работење.

Сите наградени добија мермерна статуетка во која е врежана силуета на „Жена водилка“, изработена по идејно решение на академскиот вајар Никола Смилков.

Манифестацијата беше поддржана од министерката за труд и социјална политика, Јагода Шахпаска

 

Наградените менаџерки се:

1 Валентина Тасева, генерален менаџер на „Семос Едукација“ - Скопје 

2 М-р Мирјана Паунова, генерален менаџер на „Минако“- Скопје

3 Д-р Жанина Петрова-Грајиќ, сопственик и менаџер на ПЗУ Центар за очи „Визиа“ – Скопје

4 Ленче Карпузовска, менаџер за комуникации во ЕВН Македонија

5 Виолета Поп Василева, претседател на Одбор на директори на „Нов Осигурителен Брокер“ – Скопје

6 Верица Милеска Стефановска, генерален менаџер на МДН Обезбедување - Скопје

7 Елена Младеновска-Јеленковиќ, директор на М6 Едукативен центар и менаџер за корпоративни комуникации на М6

8 Анета Антова Пешева, генерален менаџер на „Ултра-Унет“ групација на компании

9 М-р Мара Акимовска, менаџер за продажба и маркетинг во „Европа Лек Фарма“ (El  Pharma) - Скопје

10 Маја Андреевска, менаџер и продуцент во „Мунлајт продукција“ - Скопје

11 Искра Спироска Ивановска, генерален менаџер на „Тим Консалтинг“ - Скопје

12 Вал Јусуфи, извршен менаџер на ЛЕОРОН ГРУП – Дубаи

13 Менаџмент тим на „Кромберг и Шуберт Македонија“ – Битола

14 Васка Мојсовска, генерален менаџер на „Агро Калем“ Тимјаник и претседател на Национална федерација на фармери

15 Весна Мицева-Тодоровска, генерален менаџер на Конгресен сервисен центар – Скопје

16 Д-р Елена Василевска-Ѓеоргиева, специјалист по ортодонција, член на Управeн одбор на Поликлиника „Дента ЕС“ – Скопје

17 Билјана Караманолевска, генерален менаџер на детски градинки „Светот на Колорес“- Скопје

18 Д-р Горица Дачевска, специјалист по дерматовенерологија, генерален менаџер на ПЗУ „Др.Горица“ – Скопје

19 Пенка Мукаетова, основач и генерален менаџер на „Консалтинг Интер Груп“ – Скопје

20 М-р Лидија Таскова Попова, генерален менаџер на ЕСП - Развој и управување на човечки ресурси - Скопје

21 М-р Магдалена Трајковска Трпевска, основач и генерален менаџер на „Технолаб“ – Скопје

22 Даниела Адемоска, сопственик и извршен директор на „Double Tree by Hilton Skopje – Скопје

23 Јасна Ажиевска Петрушева, член на Одбор на директори на Мермерен Комбинат АД Прилеп, административен извршен директор

24 М-р Мерита Рамадани Алими, директор за бизнис и развој во DOGAN Air Conditioning Solutions – Скопје

25 Маја Бабиќ, извршен и оперативен менаџер во „Баги Комуникации“ – Скопје

 

Успешни жени наградени за трајни вредности

1 Сава Димитрова, поранешен генерален менаџер на „Европа“ АД Скопје, актуелен претседател на Надзорен одбор на Комерцијална банка АД Скопје

2 Весна Ѓиновска-Илкова, оперска певица, сопран, првенец солист во Национална опера и балет

3 Дита Старова-Ќерими, директор на Национална галерија на Република Северна Македонија

4 Ели Танасковска, уредник и водител на Национална телевизија


Статијата е прочитана 943 пати.

Сподели: