Во изминатото деноноќие произведени се 17.825 MWh електрична енергија

АД ЕСМ на 19.02.2023 година произведe 17.825 MWh електрична енергија, која е намената за домаќинствата и малите потрошувачи, како и потребите за дополнителни снабдувања за училишта, прехранбена индустрија и други витални државни субјекти.

Во Термоелектраните произведени се 12.134 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 5.691 MWh.


Статијата е прочитана 91 пати.

Сподели: