Интервјуа

Аптеката „Анни фарм“ превентивно советува на својот Јутуб канал

понеделник, 27 јуни 2022

Интервју со Билјана Божиновска, генерален директор на ПЗУ Аптека „Анни фарм“ во кое зборува за сертифицираната онлајн аптека за онлајн продажба на додатоци во исхраната, органска и медицинска козметика, каде испораката е од 24 до 48 часа, како и за тоа што значи да се биде успешна жена менаџер, за обврската што ја носи оваа позиција и за се она на што треба да биде подготвен добриот менаџер за да ги заврши сите зададени обврски и предизвици, а притоа да не ја изгуби емпатијата кон соработниците и тимот. Божиновска беше една од најуспешните жени менаџери за 2022 година прогласени од агенција „Марили“

 

МАРИЛИ: Од кога постои аптеката „АННИ ФАРМ“ и како дојдовте на идеја да создадете сопствен приватен бизнис во оваа дејност? 

БОЖИНОВСКА: Аптеката ДНА АННИ ФАРМ постои од 3.3.2010 година. Десетте години како сопственик на две аптеки се огромен предизвик за постојано усовршување на фармацевтската аптекарска практика. Желбата за услуга повеќе од препорака и дозирање на лекови и додатоци во исхраната ми даде идеја да создадам свој приватен бизнис. Верувале или не, аптеката има неисцрпни можности, само ако се работи со полно срце и безрезервна поддршка на тимот што мора постојано да е во тек со сите новитети во медицината и во фармацијата. Насмевката и довербата на секој пациент и клиент ни дава енергија да работиме на себе, да бидеме постручни и подобри во нашите препораки. Таа енергија е препознаена од секој што барем еднаш ја добил нашата фармацевтска услуга и грижа. 

 

МАРИЛИ: Пандемијата ја поттикна интернет-продажбата, но како влијаеше врз делот на работењето на аптеките? Кажете ни нешто повеќе за Вашата сертифицирана онлајн аптека! 

БОЖИНОВСКА: За жал, пандемијата беше причина за отворање нови можности во делот на фармацевтската грижа. Големиот број луѓе што чекаа пред аптеките, желбата да се намали контактот, а со тоа и можноста за пренесување на вирусот КОВИД-19 создаде РЕАЛНА потреба за отворање онлајн продажба на додатоци во исхраната, на органска и медицинска козметика. Клиентите што знаат што им е потребно може да нарачаат и испораката до нивниот дом е од 24 до 48 часа. На секое поставено прашање одговара фармацевт или фармацевтски техничар за да може секој корисник да има сигурност во стручноста на препораката. 

Преку ваквиот вид услуга се ослободува поголем простор за фармацевтска грижа за рецептурата во аптеката и можност секој пациент и клиент да ги добие заслуженото внимание и време за правилна препорака.