Интервјуа

Успешноста секогаш ја припишувам на образованието и истрајноста да се сменат работите

среда, 07 април 2021

Интервју со Дита Старова Ќерими, директор на Национална галерија на Република Северна Македонија во кое зборува за тоа што значи континуирано успешно да се менаџира институција од областа на културата, за перманентната активност и многубројните настани организирани и во услови на ковид-криза, за самостојната изложба во 2020 инспирирната од булката, за тоа дали и колку личниот успех може да биде пример за успешноста на жената во професијата и менаџерството во нашата земја, за идните планови

 

 

МАРИЛИ: Како уметник, но и како успешен менаџер во областа на културата внесовте препознатлив дух на работа и перманентна активност, па и во услови на ковид-криза Вие успевате да организирате многу настани. Што би издвоиле од нив? 

СТАРОВА-ЌЕРИМИ: Самата помисла дека музеите беа затворени и постоеше временска неизвесност, желбата да истраеме и сепак да ја одржиме жива културата нѐ впрегна со сила. Себеси се сметам за уметник кој во симбиоза со поставените приоритети и во постојана координација со вработените успешно ги менаџирам трите објекти со активности. Некои од светските музеи се уште затворени поради кризата. Но, водејќи се од идејата дека нашата институција има можности да истрае, согласно сите протоколи, докажавме дека сме успешни со одлични проекти. Националната галерија на Република Северна Македонија, како особено активна институција во доменот на културата и уметноста во нашето општество, особено активно се вклучи во надминување на кризата предизвикана од ширењето на пандемијата и активно осмислуваше нови форми на функционирање и активности во виртуелниот свет, на веб-сајтот и на социјалните мрежи. Оттука, нашите тимови мошне активно работеа на нови, вонредни проекти кои беа актуелни, ја славеа уметноста, ги поддржуваа уметниците, а притоа ја анимираа публиката со цел олеснување на кризните состојби на духот низ кои минувавме. Во тој период се сработија неколку проекти како серијал на „Изолациски дневници“ со рецентни уметници, потоа серијал описи на дела од колекцијата „Од ризницата на Националната галерија“, „На денешен ден“ итн. Во меѓувреме, за време на корона-кризата Националната галерија на Република Северна Македонија доби и еден мошне вреден подарок, донација од словенечката авангардна група IRWIN, дигитален печат од проектот „Нов светски поредок“. Сето ова укажува на нашиот нескротлив ентузијазам и желбата и во секоја новонастаната ситуација да се излезе со нови искуства и сознанија.

Во изминатиот период ги реализиравме проектите:

–Моника Мотеска, „Везење на каменот“ –2.декември 2020, Чифте амам (Изложба и продукција, видео, фејсбук-најави, медиумска промоција);

– Конкурс за млади уметници –Мала станица–10 декември 2020, (Спроведен конкурс, продукција на дело, каталог, онлајн активност на Фејсбук, видео);

– Конкурс за зрел уметник –Мала станица–10. декември 2020 (Спроведен конкурс, продукција на дело, каталог, онлајн активност на Фејсбук, видео);

– 30 години творештво на Решат Амети – октомври 2020, Даут-пашин амам (Монографија, текстови, онлајн изложба, видео, маркетинг кампања);

– Биге Кочишта – септември, Чифте амам (Каталог, плакат, видеонајава, медиумска кампања);

– Изложба на Атанас Атанасоски „Пејзажни фасцинации 20“ – јуни –септември 2020 (Каталог, плакат, фејсбук-анимирање, видеодокументарци, медиумска кампања) итн.

 

МАРИЛИ: Ова е Ваш втор мандат на чело на НУ Национална галерија на Северна Македонија. Што значи континуирано успешно да се менаџира институција од ваков вид, со какви предизвици се соочувате и колку е важна поддршката од државата за тоа?

СТАРОВА-ЌЕРИМИ: Континуираниот успех има име - организација. Во работата секој чекор мора да биде јасно дефиниран за да имате добар преглед и да ги усовршувате стратегиите. За што треба да се грижиме? Да си поставиме приоритети, да ги делегираме обврските и да рационализираме сѐ со ладна глава.

На работа, заборавете на вашиот натпреварувачки дух. Доброто дело придонесува за добра атмосфера и останува врежано во сеќавањата на луѓето. Не мора да бидете осамен воин само за да се издвоите од колегите.

Успешноста секогаш ја припишувам на образованието и истрајноста да се сменат работите. Главниот мотив е промена кон подобро. Ние сме мала држава со релевантни имиња во минатото.

По природа сум голем оптимист и водена со голем ентузијазам. Секој може да направи големи промени доколку искрено ја работи својата работа. Вториот мандат го сфатив со поголема одговорност, бидејќи беа започнати големи проекти, како реконструкција на Мала станица како еден битен објект на Националната галерија, како и на куќата на Лазар Личеноски, за кој оваа година славиме 120 години од раѓањето и се надевам дека до крајот на годината достојно ќе го одбележиме овој значаен јубилеј во неговата куќа. Кога искрено ќе се посака нешто, се отвораат железни врати за да се оствари. Секојдневната административна динамика не е секогаш лесна за менаџирање. Склопена е од различни профили и структури кои понекогаш знаат да ја отежнат работата. Искрената комуникација е клуч за сѐ, па и јас како директор еднакво се вклучувам во секојдневните разговори.

 

МАРИЛИ: Што ќе издвоите како најзначајно што сте го реализирале во Вашиот прв мандат, а какви се плановите за во иднина, особено ако се има предвид неизвесноста што ја носи ковид-кризата?