Инфо

Од 1-ви јули без роаминг со пет држави од Западен Балкан

четврток, 10 јуни 2021

Од 1.јули ќе биде укинат роамингот меѓу Македонија и пет држави од Западен Балкан. Министерот за надворешни работи Бујар Османи, на својот Фејсбук профил објави дека о 1.јули роамингот од Македонија нема да важи за Албанија, Косово, Србија, Босна и Херцеговина и Црна Гора.

Засега роамингот останува со Грција и Бугарија

Содржината е прочитана 102 пати.