Бизнис вести

Пад од 12,2 отсто на индустриското производство во февруари

петок, 02 април 2021

Индустриското производство во февруари годинава забележа пад од 12,2 отсто во однос на февруари лани и 12,8 проценти во првите два месеца од 2021 во однос на истиот период минатата година, објави Државниот завод за статистика.

Според објавените податоци голем пад од дури 28,9 отсто во февруари 2021 во однос на февруари 2020 има во секторот „Рударство и вадење камен“, кај секторот „Преработувачка индустрија“ падот изнесува 11,2 отсто, а во секторот „Снабдување со електрична енергија, гас, пареа и климатизација“ е забележано опаѓање од 2,2 отсто.

Содржината е прочитана 31 пати.