Бизнис клуб

Манифестацијата „Избор на најуспешни жени менаџери 2021“ низ фотографии

понеделник, 14 јуни 2021

Оваа година Агенцијата „Марили“ по повод 25 години јубилеј награди 25 жени менаџери кои досега биле дел од овој проект, а кои континуирано успешно менаџираат повеќе од една декада и добро се справуваат со ковид-кризата.

Манифестацијата имаше и додадена вредност – наградени беа плус четири жени, високи професионалци докажани во својата област на работење.

Сите наградени добија мермерна статуетка во која е врежана силуета на „Жена водилка“, изработена по идејно решение на академскиот вајар Никола Смилков.

Манифестацијата беше поддржана од министерката за труд и социјална политика, Јагода Шахпаска

 

Наградените менаџерки се:

1 Валентина Тасева, генерален менаџер на „Семос Едукација“ - Скопје 

2 М-р Мирјана Паунова, генерален менаџер на „Минако“- Скопје

3 Д-р Жанина Петрова-Грајиќ, сопственик и менаџер на ПЗУ Центар за очи „Визиа“ – Скопје

4 Ленче Карпузовска, менаџер за комуникации во ЕВН Македонија

5 Виолета Поп Василева, претседател на Одбор на директори на „Нов Осигурителен Брокер“ – Скопје

6 Верица Милеска Стефановска, генерален менаџер на МДН Обезбедување - Скопје

7 Елена Младеновска-Јеленковиќ, директор на М6 Едукативен центар и менаџер за корпоративни комуникации на М6

8 Анета Антова Пешева, генерален менаџер на „Ултра-Унет“ групација на компании

9 М-р Мара Акимовска, менаџер за продажба и маркетинг во „Европа Лек Фарма“ (El  Pharma) - Скопје

10 Маја Андреевска, менаџер и продуцент во „Мунлајт продукција“ - Скопје

11 Искра Спироска Ивановска, генерален менаџер на „Тим Консалтинг“ - Скопје

12 Вал Јусуфи, извршен менаџер на ЛЕОРОН ГРУП – Дубаи

13 Менаџмент тим на „Кромберг и Шуберт Македонија“ – Битола

14 Васка Мојсовска, генерален менаџер на „Агро Калем“ Тимјаник и претседател на Национална федерација на фармери

15 Весна Мицева-Тодоровска, генерален менаџер на Конгресен сервисен центар – Скопје

16 Д-р Елена Василевска-Ѓеоргиева, специјалист по ортодонција, член на Управeн одбор на Поликлиника „Дента ЕС“ – Скопје

17 Билјана Караманолевска, генерален менаџер на детски градинки „Светот на Колорес“- Скопје

18 Д-р Горица Дачевска, специјалист по дерматовенерологија, генерален менаџер на ПЗУ „Др.Горица“ – Скопје

19 Пенка Мукаетова, основач и генерален менаџер на „Консалтинг Интер Груп“ – Скопје

20 М-р Лидија Таскова Попова, генерален менаџер на ЕСП - Развој и управување на човечки ресурси - Скопје

21 М-р Магдалена Трајковска Трпевска, основач и генерален менаџер на „Технолаб“ – Скопје

22 Даниела Адемоска, сопственик и извршен директор на „Double Tree by Hilton Skopje – Скопје

23 Јасна Ажиевска Петрушева, член на Одбор на директори на Мермерен Комбинат АД Прилеп, административен извршен директор

24 М-р Мерита Рамадани Алими, директор за бизнис и развој во DOGAN Air Conditioning Solutions – Скопје

25 Маја Бабиќ, извршен и оперативен менаџер во „Баги Комуникации“ – Скопје

 

Успешни жени наградени за трајни вредности

1 Сава Димитрова, поранешен генерален менаџер на „Европа“ АД Скопје, актуелен претседател на Надзорен одбор на Комерцијална банка АД Скопје

2 Весна Ѓиновска-Илкова, оперска певица, сопран, првенец солист во Национална опера и балет

3 Дита Старова-Ќерими, директор на Национална галерија на Република Северна Македонија

4 Ели Танасковска, уредник и водител на Национална телевизија

Содржината е прочитана 128 пати.