Култура

Филмот „Устав на Хрватска“ на фестивалот во Монтреал ја доби наградата за најдобар долометражен филм

Филмот „Устав на Хрватска“ во режија на Рајко Грлиќ на фестивалот во Монтреал на 05.09.2016 година ја доби наградата за најдобар долгометражен филм.

среда, 07 септември 2016

Филмот „Устав на Хрватска“ во режија на Рајко Грлиќ на фестивалот во Монтреал на 05.09.2016 година ја доби наградата за најдобар долгометражен филм. Тој е подржан од Агенцијата за Филм на Република Македонија а преставник е „Револушн“ Продукција од Скопје. Претставува голема сатисфакција и за нашата земја добивањето на наградата, бидејќи е препознаен и вреднуван големиот ангажман и вложен труд и од наша продукција а истовремено музиката на филмот ја напиша Дуке Бојаџиев, а една од улогите ја толкува нашата актерка Јелена Јованова.

 

Содржината е прочитана 699 пати.