Бизнис вести

Почнува изградбата на гасоводот на делницата Штип-Неготино

Почетокот на изградбата на магистралниот гасовод на делницата Штип - Неготино ќе биде означен денеска.

вторник, 30 август 2016

Почетокот на изградбата на магистралниот гасовод на делницата Штип - Неготино ќе биде означен денеска.

Како што информираат од Акционерско друштво за вршење енергетски дејности „Македонски енергетски ресурси“ Скопје во државна сопственост, изградбата на делницата Штип - Неготино е втор дел од Проектот за изградба на Националниот гасоводен систем во Република Македонија.

(Преземено од МИА)
 

Содржината е прочитана 457 пати.