Култура

„Лебедово езеро“ на 44.Мајски оперски вечери

Во рамки на 44. Мајски оперски вечери вечер ќе биде изведена балетската претстава „Лебедово езеро“.

петок, 13 мај 2016

Во рамки на 44. Мајски оперски вечери вечер ќе биде изведена балетската претстава „Лебедово езеро“.

Претставата е во кореографија на гостинот од Украина, Виктор Јаременко, додека главните улоги ќе ги толкуваатШиори Касе од Јапонија како Одета/одилија, улогата на Принцот Зигфрид ќе ја толкува Јона Акоста од Куба, двајцата членови на Лондонскиот Кралски балет. Улогата на Ротбарт, му е доверена на гостинот од Бугарија, Дојчин Дочев.

Со оркестарот на МОБ ќе диригира Бисера Чадловска.

(Преземено од МИА)
 

Содржината е прочитана 612 пати.