Култура

Концерт на американскиот виртуоз на усна хармоника

Американскиот виртуоз на усна хармоника Џо Пауерс вечерва заедно со оркестарот на Македонската филхармонија ќе настапи пред македонската публика.

четврток, 12 мај 2016

Американскиот виртуоз на усна хармоника Џо Пауерс вечерва заедно со оркестарот на Македонската филхармонија ќе настапи пред македонската публика.

На концертот насловен „Алхемија“, Пауерс ќе изведе композиции за усна хармоника и оркестар од бразилскиот композитор Хектор Вила Лобос. Премиерно ќе биде изведено и македонското дело „The Apple“ од младиот композитор Дамјан Темков, наградено на конкурсот за класична музика од страна Министерството за култура.

Диригент на концертот ќе биде Емил Табаков од Бугарија.

(Преземено од МИА)
 

Содржината е прочитана 799 пати.