Култура

Промоција на книгата „Византија во дијалог“

Во соборниот храм „Свети Климент Охридски“ денеска ќе биде промовирана книгата „Византија во дијалог“ од отец Милан Ѓорѓевиќ кој работи како професор и продекан за наука и меѓународна соработка на Православниот богословски факултет во Скопје.

четврток, 12 мај 2016

Во соборниот храм „Свети Климент Охридски“ денеска ќе биде промовирана книгата „Византија во дијалог“ од отец Милан Ѓорѓевиќ кој работи како професор и продекан за наука и меѓународна соработка на Православниот богословски факултет во Скопје.

Книгата е во издание на издавачката куќа „Магор“, а промотор ќе биде академик Витомир Митевски.

На промоцијата најавено е присуство на архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан, на деканот на Православниот богословски факултет „Свети Климент Охридски“, Ѓоко Ѓорѓевски, како и на главниот и одговорен уредник на издавачката куќа „Магор“, Павлина Аџи-Митреска Лазаревска.

На промоцијата ќе настапи византискиот хор „Хармосини“ под водство на проф.д-р Ристо Солунчев.

(Преземено од МИА)
 

Содржината е прочитана 671 пати.