Култура

Презентација на 101 фотографија на браќа Манаки за изложбата во Каен

Во Францускиот институт во Скопје денеска ќе бидат претставени 101 фотографија на браќата Манаки, а изложбата на фотографиите ќе се отвори в понеделник, 7 март во Меморијалниот дом во Каен, Нормандија, а ќе трае до септември 2016 година.

четврток, 03 март 2016

Во Францускиот институт во Скопје денеска ќе бидат претставени 101 фотографија на браќата Манаки, а изложбата на фотографиите ќе се отвори в понеделник, 7 март во Меморијалниот дом во Каен, Нормандија, а ќе трае до септември 2016 година.

На денешната презентација, како што е најавено, ќе говорат Лоранс Оер, Амбасадорка на Франција во Македонија, Роберт Јанкулоски, директор на Македонскиот центар за фотографија и Мими Ѓоргоска-Илиевска, директорка на Агенцијата за филм на РМ.

(Преземено од МИА)
 

Содржината е прочитана 588 пати.