Култура

Руски центар во склоп на Скопскиот универзитет

Во рамки на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ денеска во Скопје ќе почне со работа Руски центар, соопшти УКИМ.

понеделник, 11 јануари 2016

Во рамки на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ денеска во Скопје ќе почне со работа Руски центар, соопшти УКИМ.

Скопскиот универзитет ја почна реализацијата на овој проект минатата година, во соработка со Амбасадата на Руската Федерација во Република Македонија и со фондацијата „Руски мир“.

На свеченото отворање ќе присуствуваат ректорот на УКИМ Велимир Стојковски, рускиот амбасадор Олег Николаевич Шчербак, членови на Ректорската управа и Сенатот на УКИМ, членови на Владата на РМ и претставници на руската бизнис-заедница во Македонија.

(Преземено од МИА)
 

Содржината е прочитана 861 пати.