Култура

Ревијална годишна изложба на ДЛУМ

Годишна изложба на Друштвото на ликовни уметници на Македонија ќе биде отворена вечер во Националната галерија на Македонија-Објект Мала Станица. 

петок, 04 декември 2015

Годишна изложба на Друштвото на ликовни уметници на Македонија ќе биде отворена вечер во Националната галерија на Македонија-Објект Мала Станица.

На изложбата, што како настан се организира по 62-ри пат, ќе бидат претставени дела на 70 автори-членови на Друштвото.

Уметничкиот Совет на ДЛУМ по повод ревијалната „Годишна изложба“ на отворањето ќе додели признанија од областа на ликовната уметност, од кои најзначајни се наградите „Нерешки мајстори“ за сликарство и скулптура.

(Преземено од МИА)
 

Содржината е прочитана 684 пати.