Бизнис вести

Македонија 2025 го органиира 12.издание на ЛИДЕР проектот

Во наредните десет работни дена врвни инструктори од познатата бизнис-школа „Ричард Ајви“ при Универзитетот од Канада ќе го пренесат своето богато меѓународно искуство и лидерски вештини на околу 40 тековни и просперитетни претприемачи од земјава

понеделник, 06 мај 2019

Денеска започна 12. издание на ЛИДЕР проект, во организација на Македонија 2025, кој ќе трае десет работни денови. Врвни инструктори од познатата бизнис-школа „Ричард Ајви“ при Универзитетот од Канада ќе го пренесат своето богато меѓународно искуство и лидерски вештини на околу 40 тековни и просперитетни претприемачи од земјава.

Обуката е градена според МБА програмата на школата „Ричард Ајви“ и вклучува пренесување широк распон на знаења како подготовка и оценување на изводливост на бизнис план, развивање стратегии, брендирање на производ, маркетинг, финансирање, управување со човечки ресурси итн. Истатa се изведува практично, преку интерактивна анализа на уникатни студии на случај и развој на сопствени бизнис планови, со можност за дополнително индивидуално менторство.

„Интересот од година во година е сè поголем од страна на кои сакаат да се стекнат со нови знаења кои подоцна ќе ги имплементираат во своите постоечки или новоосновани бизниси. Со над 400 алумни и со проширување на соработката со други организации од регионот, ЛИДЕР проектот стана една од највлијателните обуки за бизнис вештини во земјата“, рече проф. д-р. Никица Мојсоска Блажевски, главен извршен директор на Македонија 2025 на денешното официјално отворање на програмата.

Главната цел на ЛИДЕР проектот е да им помогне на талентираните македонски претприемачи да ги претворат своите идеи во успешни бизниси, а со тоа да придонесе и за зголемен развој на економијата воопшто.
ЛИДЕР проектот е овозможен благодарение на соработката помеѓу Македонија2025, канадската бизнис-школа „Ричард Ајви“ и Амбасадата на Канада во Србија, Северна Македонија и Црна Гора.
 

Содржината е прочитана 364 пати.