Култура

Фримзим Даути, нов директор на НУБ „Св. Климент Охридски“

понеделник, 26 ноември 2018

Фримзим Даути е назначен за директор на Националната и универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“ – Скопје.

Како што соопшти НУБ, Даути е именуван со решение на министерот за култура, Асаф Адеми од 8 ноември 2018 година.

Даути доаѓа на местото на досегашниот в.д. директор на Библиотеката, Сенка Наумовска, која на таа позиција беше назначена со решение на претходниот министер во август 2017 година.

Преземено од МИА
 

Содржината е прочитана 360 пати.