Инфо

Се очекува минимално намалување на цената на струјата

четврток, 28 јуни 2018

Се очекува струјата минимално да поевтини. Регулаторната комисија за енергетика утре треба да се произнесе околу барањата на енергетските компании за корекции. Додека ЕВН побарала 9 отсто зголемување за крајните потрошувачи, ЕЛЕМ побарале намалување од 1,5 отсто, а МЕПСО, пак, не навеле процент.
 

Содржината е прочитана 268 пати.