Бизнис вести

„ФАРМАГЕН“ – официјален покровител на тематскиот ден „ДАМА-ДА - Здравјето и убавината во функција на современата жена“

Компанијата „Фармаген“ е лиценцирана веледрогерија која врши трговија на големо со лекови, медицински средства, додатоци во исхрана и козметика во Р. Македонија, на Балканот, земјите од ЕУ, ОАЕ, Индија и САД. Со лепезата производи меѓу другото овозможува добра заштита и превенција од разни здравствени состојби за секој маж и секоја жена. Тимот на „Фармаген“ ја осмисли новата збогатена формула на мешовитиот колагенски препарат- НУТРАГЕН. За посебноста на НУТРАГЕН, на тематскиот ден „ДАМА-ДА - Здравјето и убавината во функција на современата жена“ што ќе се одржи на 31.03.2018 година во Holiday Inn, предавање ќе одржи Елена Табаковска, фармацевт и генерален менаџер на „Фармаген“ во Македонија. Фокусот на темата е содржан во насловот и краткото сиже – што претставува НУТРАГЕН и колку е важен за динамичниот животен стил на секоја жена

среда, 31 јануари 2018

НУТРАГЕН ЗА ЖИВОТ ВО ДВИЖЕЊЕ, ЗА ВЕЧНА МЛАДОСТ И УБАВИНА!

Денес целата наука оди во насока на поместување на временските граници, зголемување на животниот век на човекот и годините на добро здравје, подвижност и виталност. Или што би рекле, пронаоѓање на еликсир на младоста.

Според прогнозите на ОН, до 2050 година се очекува околу четвртина од светската популација да биде на возраст од над 60 години. Но, иако се поголем број луѓе достигнуваат постара возраст, бројот на години на добро здравје се намалува.

После 25-тата година секој од нас губи за 1,5% годишно,кумулативно од способноста за природна синтеза на колаген, затоа и почнуваме да старееме, не само физички со појава на брчки, туку започнуваат и проблеми со коските, зглобовите, подвижноста.

Сѐ поактивниот животен стил, поголемите работни обврски, вежбањето со поголем интензитет, прават притисок и дискомфорт во нашите зглобови, што многу често резултира со повреда на сврзните ткива. Прекумерната тежина, исто така придонесува за болки во зглобовите. Процесот на стареење со себе носи дополнителни проблеми со зглобовите и коските.

Кога е убавината во прашање, сите знаеме дека само здрав човек може да биде убав човек и се повеќе сме свесни дека убавината доаѓа од внатре. Денес се популарна и покористена е нутрикозметиката, тоа се производи кои се пијат и од внатре доаѓаат до кожата, па затоа нивното дејство е постојано и веднаш видливо. 

За здраво стареење, убавина од надвор и од внатре,за виталност и за живот во движење, формулиран е НУТРАГЕН!

НУТРАГЕН
е комплекс од 10 g хидролизиран колаген тип 1 од риба Тилапиа, во комбинација со хијалуронска киселина, витамини А, Б, Ц, Д3 и минерали бакар и цинк. Секоја од овие состојки е со докажано дејство на кожата, коските и зглобовите.

НУТРАГЕН ја промовира виталноста, помагајќи ни да останеме физички активни и во форма!

НУТРАГЕН ја зголемува хидратацијата и еластичноста на кожата, придонесува за намалување на брчките, помага во сите медицински состојби каде што е нарушена структурата на кожата и го забавува процесот на стареење.

НУТРАГЕН придонесува за подобрување на функцијата на зглобовите и ги намалува инфламацијата и дикомфортот, ја зголемува цврстината и густината на коските,дава поддршка на тетивите и на лигаментите,помага во превенција на повреди и го забрзува процесот на опоравување и брзо враќање во форма.

На пазарот постојат многу колагени, па поради тоа, кога избираме колаген треба добро да ги прочитаме сите информации за проиводот и да внимаваме што добиваме за цената што ја плаќаме.

Зошто ние се одлучивме за НУТРАГЕН и зашто секој од нас треба да користи НУТРАГЕН?

1. Во НУТРАГЕН е најдобрата светска колагенска молекула (прогласена од Светското истражувачко Ортопедско Здружение на последниот конгрес за Остеопороза)


2. Има највисока концентрација на колаген од риба во дневна доза – 10 грама =дневна ефективна доза. Предност на рибиниот колаген во однос на говедски и свински е ниската молекуларна маса на која се должат брзите и видливи резултати, ниската температура на екстракција и големата биолошка вредност.

3. Во НУТРАГЕН има комбинација на колаген, витамини, минерали и хијалуронска киселина.

4. Потврдено дејство на кожа, коски и зглобови со клинички студии.

5.
Потврдено од престижни дерматолошки и ортопедски институции.

6. Видливи резултати на кожа уште во првиот месец од употребата, на зглобови и коски 2-3 месеци после употреба.

7. На наше огромно задоволство и на задоволство на нашите лекари – НИ ЕДЕН НЕЗАДОВОЛЕН КОРИСНИК  ДОСЕГА!


 

Содржината е прочитана 273 пати.