Бизнис вести

„Виз ер“ е прогласена за европска авиокомпанија на годината

Во 2017 година оваа авиокомпанија оствари раст од над 24 проценти и имаше рекорден број патници

среда, 13 декември 2017

Најголемата нискобуџетна авиокомпанија во Централна и Источна Европа, „Виз ер“ ја освои наградата за „Европска авиокомпанија на годината – Aviation 100“.

Наградата ја прими Оуин Џонс, главен директор за корпорации на „Виз ер“, на конференција Airline Economics Growth Frontiers и свечена гала вечера одржана во Лондон.

„Горди сме што ја добиваме оваа престижна награда, што уште еднаш потврдува дека ‘Wizz Air’ е одличен бизнис, како и одлична авиокомпанија. Оваа 2017 година беше многу возбудлива за нас, бидејќи остваривме неверојатен раст од над 24 проценти и рекорден број на патници кои ја зголемија нашата мрежа до преку 550 правци низ 43 земји и воведовме бројни иновативни подобрувања на искуството на нашите клиенти. Нашиот систем за промена на нарачката на дополнителни 146 авиони на најновите технологии на Airbus А320neo, ќе ни овозможи да продолжиме да растеме во наредната деценија, што значи дека е можно да се најдат најниски можности за патување низ цела Европа и пошироко, како што продолжуваме да се движиме да станеме европска авиокомпанија со неоспорно најниска цена. Во 2018 година ќе останеме фокусирани на стимулирање на побарувачката на клиентите“, рече Џонс.

 

Содржината е прочитана 229 пати.