Култура

Доделени наградите на манифестацијата „Празник на липите“

петок, 30 јуни 2017

Меѓународната манифестација на Друштвото на писателите на Македонија - „Празник на липите“ и оваа година ги додели наградите „Книжевно жезло“ на поетот Стојан Тарапуза од Македонија и Керим Беса од Косово. Беше одржан и митинг по повод „Празникот на липите“ на кој настапија над 30 поети и на кој беше доделена награда на поетот Христо Петрески од Скопје
 

Содржината е прочитана 658 пати.