Култура

Кантатата „Кармина Бурана“ вечер во МОБ

Во Македонската опера и балет вечер ќе биде изведена популарната сценска кантата „Кармина Бурана“ од германскиот композитор Карл Орф, во режија на Дејан Прошев.

петок, 10 март 2017

Во Македонската опера и балет вечер ќе биде изведена популарната сценска кантата „Кармина Бурана“ од германскиот композитор Карл Орф, во режија на Дејан Прошев.

- Со пораката „Среќата да биде владетелка со светот“, „Кармина Бурана“ со право ја нарекуваат кантата на XX век. Овојпат ќе има специјално режирана концертна изведба, соопшти Македонската опера и балет.

Изведбата на солистите Катерина Стојановска, Дејан Стоев и Марјан Јованоски ќе биде придружена од хорот и оркестарот на МОБ, под диригентство на Сашо Татарчев.

МОБ ја одложи премиерата на мјузиклот „Тајно моја“ посветен на Тоше Проески, која наместо вечер ќе биде на 24 март. Првата реприза на мјузиклот ќе биде на 26 март, а ќе има и трета изведба на 28 март.

(Преземено од МИА)
 

Содржината е прочитана 945 пати.