Култура

Презентација на двете потпрограми на „Креативна Европа“, „Култура“ и „МЕДИА“

Презентација на двете потпрограми на „Креативна Европа“, „Култура“ и „МЕДИА“ организираат денес Министерството за култура и Агенцијата за филм, во Центарот за дизајн и иновации Јавна соба - Скопје.

четврток, 01 декември 2016

Презентација на двете потпрограми на „Креативна Европа“, „Култура“ и „МЕДИА“ организираат денес Министерството за култура и Агенцијата за филм, во Центарот за дизајн и иновации Јавна соба - Скопје.

Гости на настанот, соопшти Министерството за култура, ќе бидат претставниците на Канцеларијата на Креативна Европа – Култура од Кралството Холандија, Клартје Булт и Максим Зеф, д-р Елица Стоилова од Пловдивскиот Универзитет и Камен Балкански од Канцеларијата на Креативна Европа – МЕДИА од Бугарија.

Во рамки на работната сесија посветена на потпрограмата „Култура“ ќе бидат претставени: холандското искуство со потпрограмата „Култура“, категоријата „Платформи“ и успешни проекти (категории: „Платформи“ и „Проекти за соработка“).

Канцеларијата за Креативна Европа – потпрограма МЕДИА на Република Македонија во соработка со Канцеларијата на Креативна Европа – МЕДИА од Бугарија ќе одржи дебата на тема „Креативна Европа МЕДИА – Можности и предизвици“.

(Преземено од МИА)

 

Содржината е прочитана 578 пати.