Бизнис вести

„Вкусот на Македонија“ саем за традиционална и органска храна

Традиционална и органска храна, зачини, чаеви, регионални алкохолни пијалоци, природна козметика и облека ќе се продаваат на саемот „Вкусот на Македонија“, кој од денеска до 13 ноември ќе се одржува во Скопје.

петок, 11 ноември 2016

Традиционална и органска храна, зачини, чаеви, регионални алкохолни пијалоци, природна козметика и облека ќе се продаваат на саемот „Вкусот на Македонија“, кој од денеска до 13 ноември ќе се одржува во Скопје.

На саемот свои производи ќе продаваат 22 мали и средни бизниси од рурална Македонија.

Саемот е организиран од шест локални акциони групи од рурална Македонија во партнерство со ТЦ Рамстор и со подршка од Проектот на УСАИД за експанзија на мали бисзниси, кофинансиран од Владата на Швајцарија.

Локалните акциони групи се здруженија од граѓани сочинети од претставници на јавниот, приватниот и граѓанскиот сектор од две до четири соседни рурални општини. Здруженијата се основани како дел од воведувањето на ЕУ Леадер пристапот за локален економски развој во руралните средини.

(Преземено од МИА)

 

Содржината е прочитана 614 пати.