Култура

Недела на италијанската книга

Институтот Данте Алигиери во соработка со Култура, Матица, Три, Или-Или, Магор, Икона, Антолог и Литература.мк од вчера до 5 ноември организира Недела на италијанската книга.

вторник, 01 ноември 2016

Институтот Данте Алигиери во соработка со Култура, Матица, Три, Или-Или, Магор, Икона, Антолог и Литература.мк од вчера до 5 ноември организира Недела на италијанската книга.

Книжарниците ќе посветат дел од својот иложбен простор на книги од италијански автори, а некои, книгите ќе ги продаваат со попуст.

Во рамки на манифестацијата која е дел од XVI Недела на италијанскиот јазик во светот, на 3 ноември, четврток, во Мултимедијалниот центар на Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ ќе биде отворена и изложба на постери од студентската работилница на Факултетот за ликовни уметности и Филолошкиот факултет.

По отворањето, италијанскиот илустратор и графички дизајнер Серџо Оливоти ќе одржи видеоконференциско предавање.

(Преземено од МИА)

 

Содржината е прочитана 755 пати.